+32 (0) 13 301 150 Scherpenheuvel (BE)
nl fr

Voor & Na

Dit stappenplan is een voorbeeld hoe we een ontwerp doorlopen en wat tegelijkertijd een gerealiseerd project toont.

1Huidige situatie

Na mijn eerste plaatsbezoek werd duidelijk dat er wel wat ingrijpende verbouwingen moesten plaatsvinden om de droom van mevrouw te kunnen verwezenlijken. Deze droom bestond uit een spoeleiland, een grote warme AGA en vooral connectie met de prachtige tuin. Hier ziet uit hoe de huidige situatie was voor we van start gingen.

2Grondplan

Geen enkele ruimte heeft dezelfde afmetingen en je zit met heel wat apparaten die zowel praktisch als esthetisch een goed plekje verdienen. Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid is heel belangrijk tijdens het koken. Hoe beter de indeling, hoe minder afstanden je moet afleggen en hoe sneller en nauwkeuriger je kan werken.

Bekijk een grondplan

3Perspectieven

Aan de hand van sommige perspectieven met de hand geschetst werd voor de klant al meteen duidelijk dat hun nieuwe keuken iets totaal anders zou worden als hun bestaande. Het grondplan kreeg een gezicht, iets tastbaar...de eerste bevestigende knikjes verschenen, de start van een mooie make -over was genomen.

4Moodboard

Een moodboard is een verzameling van all mogelijke kleuren, materialen en idee├źn die door middel van een collage aan de klant worden voorgesteld. Het geeft een invulling aan de perspectieven.

5Visualisaties

De 3D beelden zijn een samensmelting van de perspectieven en het moodboard.
Het gaf een zeer realistisch beeld hoe het eindresultaat er zou uitzien.

6Technische tekeningen

Uiteraard moet dromen ook kunnen gerealiseerd worden. Wat sommige collega's soms vergeten ...

Wanneer alles goed doorgesproken was werd alles nog eens in detail opgemeten en samen met collega de stabiliteit en technische details van de verbouwing besproken. Vervolgens werden er ook plannen gemaakt van de nutsvoorzieningen voor de keukentoestellen. Een lichtplan mocht ook niet ontbreken.

Download een technische tekening.

7Resultaat

Plaatsing & afwerking van uw keuken.